Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İpsala sınırından Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyeli bir göçmen, Yunan askeri tarafından vurularak öldürüldü

Edirne’nin İpsala sınırından Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyeli bir göçmen, bu sabah saatlerinde Yunanistan tarafından açılan ateş sonucu boğazından vurularak öldürüldü. BBC muhabirlerinden Mughira Al Sharif‘in Twitter hesabından paylaştığı videoda, genç bir göçmenin kanlar içinde yerde yattığı, etrafındaki diğer göçmenlerin ise paniğe kapıldığı görülüyor. Sınırda çalışan gazeteci Jenan Moussa, adının Muhammed el-Arap olduğu öğrenilen maktulün hastanede bekleyen ailesiyle konuştuğunu duyurdu.

 Abu Emad lakaplı Muhammed el-Arap.

Moussa’nın aktardığına göre, Muhammed el-Arap 22 yaşındaydı. Beş yıl önce Suriye’deki iç savaş yüzünden Halep’ten kaçarak İstanbul’a gelmişti. Burada bir ayakkabı fabrikasında çalışıyordu. Ekonomik zorluklardan kurtulmak için Avrupa’ya gitmek üzere dün gece İpsala sınırına gitmişti.

Yunan ordusu, dün gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, 2 Mart 2020 Pazartesi günü Meriç Nehri boyunca, gerçek mühimmatın kullanılacağı bir askeri tatbikat yapacağını açıklamıştı. Duyuruya göre, ateşli silahlar ve makineli tüfeklerin kullanılacağı tatbikatın yapılacağı bölgeleri listeleyen ordu, kazaları önlemek için atış saatlerinde Yunan vatandaşlarının, araçların ve hayvanların geçişinin yasaklandığını da ilan etmişti.

Yunanistan iddiaları yalanladı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, sözkonusu iddiaları yalanladı. Petsas, “Türkiye-Yunanistan sınırında bir kişinin öldüğünü gösteren video bir yalan haber. Herkesi Türkiye’nin propaganda amaçlı dolaşıma soktuğu haberlere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

https://twitter.com/SteliosPetsas/status/1234424104813506560?s=20 

Yunan polisi sınırda bekleyen göçmenlerin geçişini önlemek için günlerdir uyarı atışı yapıyordu. Kara ve deniz sınırlarına akın eden sığınmacılar nedeniyle Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplayan Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, “sığınmacıların sınırlardaki saldırısına karşı Yunan silahlı kuvvetlerinin de dahil olduğu sınır muhafız gücünün en üst düzeye çıkarılmasına” karar verdiklerini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.