Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye-Yunanistan arasına sıkışan göçmenler: Üçü çocuk dört kişi hayatını kaybetti

Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenleri engellemeyeceğini açıklamasından bu yana dört göçmen, Yunanistan tarafına geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti.

DW Türkçe’nin haberine göre, Çanakkale Barosu’ndan avukat Burcu Özaydın Kahveci, 1 Mart 2020 Pazar günü sabaha karşı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’a geçmeye çalışan 35 göçmeni taşıyan bir bottan dumanlar yükseldiğini, Sahil Güvenlik ekibinin müdahalesiyle botun kıyıya çıkarıldığını ancak botta bulunan iki çocuk ve bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Özaydın Kahveci, “Ayvacık Jandarma Komutanlığı’ndan bir görevli ölüm olaylarını doğruladı ve botta iki çocuk ve bir kadın olmak üzere üç kişinin öldüğü bilgisini verdi” dedi.

AFP’nin haberine göre ise 48 göçmeni taşıyan bir başka bot, bu sabah 08.30 sıralarında Midilli açıklarında alabora oldu, bottaki bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. Diğer göçmenlerin ters dönen botun üstüne çıkarak hayatta kalmaya çalıştıkları bildirildi. Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın açıklamasına göre, operasyon sonucunda 46 kişi kurtarıldı, bilinci kapanan iki çocuk ise hastaneye kaldırıldı. Çocuklardan biri kurtarılamadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.