Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da koronavirüs önlemleri ülke çapında genişletildi: Zorunlu durumlar hariç seyahat yasak

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüs yüzünden karantina altında bulunan kuzey bölgesindeki önlemleri tüm ülkeye yayacaklarını açıkladı. 10 Mart Salı sabahından itibaren ülkede zorunlu durumlar dışında seyahat yasağı getirilecek ve halka açık tüm toplantılar yasaklanacak.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya’nın “kırmızı bölge” olarak anılan kuzey bölgesindeki tecrit koşullarının ülke genelinde uygulanacağını söyledi. Getirilen kısıtlamalar arasında halka açık tüm toplantıların yasaklanması ile birlikte iş ve acil durumlar dışında yapılacak seyahatlere engel konulması bulunuyor. Reuters haber ajansının aktardığına göre Başbakan Conte, kararın İtalya’nın zarar görmeye en açık vatandaşlarını korumak için alınmasının zorunlu olduğunu ve insanların evlerinden çıkmaması gerektiğini söyledi.

10 Mart Salı sabahından itibaren yürürlüğe girecek kararnameye göre,

  • Halka açık tüm toplantılar, iş veya acil durumlar dışındaki seyahatler yasaklanacak.
  • Tüm spor etkinlikleri askıya alınacak.
  • Sinema, tiyatro, bar, düğün ve cenazelere yasak getirilecek.
  • Tüm eğitim kurumları 3 Nisan’a kadar kapalı kalacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.