Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını – Türk Tabipleri Birliği: “Bizim aldığımız duyumlar hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Türkiye’deki koronavirüs salgınının ciddi boyutlara ulaşabileceğini söyledi. Vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Adıyaman, sağlık çalışanlarının ekipmanlarının yetersiz olduğunu da belirtti. Düğünlerin yasaklanmasını isteyen Adıyaman, kafe ve restoranların da kapatılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul’da düzenlenen toplantıya Adıyaman’ın yanı sıra, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nden (KLİMİK) Prof. Dr. Özlem Azap ve TTB Halk Sağlığı Kolu’ndan Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz da katıldı. Hastalığın diğer ülkelerdeki artış hızına bakıldığında, önümüzdeki birkaç hafta içinde vaka sayısında artışlar görüleceğini söyleyen Adıyaman, “Önümüzdeki iki hafta çok kritik” dedi.

Adıyaman şunları söyledi:

“Hekimler içinde büyük bir infial var; hastalarının olduğunu biliyorlar bunlar açıklanmıyor, ekipman eksikliği var. Sağlık Bakanlığı’nın bizi İstanbul ve Ankara’yla ilgili bilgilendirmesi şart. Sağlık çalışanları için tedbir almak zorundayız. Biz topluma ‘Evinizde kalın, mümkünse hastaneye gitmeyin’ diyoruz ama kendinde belirti bulan ALO 184’ü aramalı. Buraya ulaşamayanlar için de ayrı korona polikliniği oluşturulmalı.”

Adıyaman, 60 yaş üzerindeki hekimlerin ücretli izinli sayılması gerektiğini de sözlerine ekledi. TTB Başkanı Adıyaman, 65 yaşın üzerindekilerin sokağa çıkmaması gerektiği yöndeki uyarıları da tekrarladı. Karantina önlemlerini eleştiren Adıyaman, umreden dönenlerin çoğunun izole edilmediğini belirterek “Gece ikide mi bu insanları karantinaya almaya karar verdiniz? İnsanlar karantinaya uygun olmayan yerlerde karantinaya alındı. Şeffaflık lazım” diye konuştu

TTB’nin basın toplantısında, askeriye ve cezaevlerinin yakından izlenmesi gerektiği de vurgulandı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.