Sağlık Bakanı Koca açıkladı: “Şu ana kadar can kaybı yok, seyahat yasağı konulan ülke sayısı 20’ye çıkarıldı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından, koronavirüs salgını konusunda Türkiye’deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sabah sahte bir belge üretilip yayıldı. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Tamamıyla uydurmaydı. Halkımızdan çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasında panik belirli bir etkendir.”

“Bugün Bilim Kurulu toplantısında aldığımız kadarlar doğrultusunda, laboratuvar sayımızı hafta sonuna kadar 16’ya çıkaracağız. Test kitini bütün illere göndereceğiz. İçişleri Bakanlığımız eğlence mekanları, nargile salonları, yüzme havuzları vs. faliyetlerini askıya aldı. Müze ve kütüphanelere ise kullanım kısıtlaması getirildi. Öte yandan cemaat ile namaz kılınmasına da kısıtlama getirildi.

“Yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşlar yasaklanmış olacak. Böylece seyahat yasağı getirilen ülke sayısı 20’ye çıkıyor.

“Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Ama bu olmayacağı anlamına da gelmez. Çünkü solunum sıkıntısı yaşayan hastalarımız bulunuyor.”

“Pozitif çıkan yeni vakalarımız var, ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam toplam vaka sayısını açıklayacağım.”

-“Acile gelen hiçbir hastamızı geri çevirmek gibi bir durum sözkonusu değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.