Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ferhat Boratav yazdı: “Kolera günlerinden korona günlerine bir ders”

Gazeteci Ferhat Boratav’ın, Murat Yetkin’in kişisel blogu yetkinreport.com’da “Kolera günlerinden korona günlerine bir ders” başlıklı bir yazısı yayımlandı. Boratav, koronavirüs salgını için Türkiye’de alınan önlemlerle, Birinci Balkan Savaşı’nda koleraya yakalanarak İstanbul’a gelen askerler için alınan önlemleri karşılaştırdı.

1912’de İstanbul’da bakımsız kalan kolera hastaları için zamanın ünlü hekimi Cemil (Topuzlu) Paşa’nın camileri karantina için kullanmak istemesini, zamanın Vakıflar bakanının buna onay vermemesini ve en son dönemin şeyhülislamının devreye girmesiyle İstanbul’un belli başlı büyük camilerinin kapatılarak karantina olarak kullanılmasını anlatan Boratav, “107 yıl önce, bir Şeyhülislam, ‘ehem ile mühim’ arasında tercih nasıl yapılır, örneğini vermişti” diye yazdı.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.