Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını – Türkiye’de son durum: Avrupa’dan gelen 1957 kişi karantinada, kredi ödemelerine esneklik getirildi, kolonya ve dezenfektan ihracatı izne bağlandı

Dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle 89 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve virüs tespit edilen vaka sayısının 98’e yükseldiğini açıkladı. Salgına yönelik önlemler kapsamında açıklamalar ve çalışmalar sürüyor. 

Üniversitelerde uzaktan öğretim başlıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan üniversitelere ilişkin açıklamasında “İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır. 23 Mart Pazartesi günü uzaktan eğitim kapasitesine sahip olan bütün üniversitelerimizde dijital imkanlar ile uzaktan öğretim süreci başlayacaktır” dedi. YÖK Başkanı Saraç, “denetlenebilir” uzaktan öğretimin ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde dijital imkânlarla kesintisiz sağlanacağını söyledi.

“Temel gıda stoklarında sıkıntı yok”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pakdemirli, “temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde bir sıkıntı olmadığını” duyurup “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak dünyada koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı tarihten itibaren olası senaryolar üzerinde çalışarak gerekli tedbirleri haftalar öncesinden almaya başladık. TMO stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunmaktadır” dedi. 

Ticaret Bakanlığı’nın kolonya ve dezenfektan ihracatını izne tabi tutan kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. İhracı kayda bağlı mallar listesinde etil alkol, hidrojen peroksit ve meltblown (medikal) kumaş da yer alıyor. 

Bedelli askerlikte celp ve sevk işlemleri ertelendi

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2020 yılında bedelli askerlik hizmeti yapacak yükümlülerin celp ve sevk işlemleri ileride belirlenecek bir tarihe kadar ertelenmiştir” denildi. 

Salgın nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) da gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce bekleme süresini 90 günden 180 güne yükseltti.

İstanbul’daki üç KYK yurdunda karantina sürüyor

Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan ülkeye dün dönen Türkiye vatandaşlarının 535’i Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu’nda, 1205’i Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu’nda ve 217’si de Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nda karantinaya alındı. 

Avrupa ülkelerinden İstanbul Havalimanı’na son uçaklarla gelenler arasındaki iki kişinin, yolcuları karantina için hazırlanan öğrenci yurduna götürecek olan otobüsten indirilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili sosyal medya paylaşımını ihbar kabul ederek resen soruşturma başlattı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.