Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefetin bağış kampanyasına iktidar engeli – Ertuğrul Günay ile söyleşi

Hükümet, CHP’li belediyelerin başlattığı koronavirüsten olumsuz etkilenen vatandaşlara destek için bağış kampanyasını engellemeye çalışıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat başlattığı alternatif “Milli Dayanışma Kampanyası” ile eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığı da belediyelerin kampanyalarını engellemek için “izin almadılar” gerekçesi ile genelge yayınladı. Kıdemli siyasetçi, bir dönem AKP hükümetlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı da yapmış olan Ertuğrul Günay, Medyascope yayınında hükümetin engelleme çabalarını ve koronavirüs ile mücadele politikalarını değerlendirdi. Günay’a göre CHP’li belediyelerin bağış kampanyası düzenlemek yasal hakları, hükümetin engelleme girişiminin yasal zemini yok, kamuoyu bu girişimin nedeninin farkında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.