Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri, toplu taşıma araçlarında ücretsiz maske dağıtacak

Türkiye’de, koronavirüs salgını için alınan önlemler artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir ile Zonguldak’a araç giriş ve çıkışlarının yasaklandığını ve uygulamanın ilk etapta 15 gün süreceğini söyledi. Erdoğan ayrıca 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildiğini söylerken toplu alanlarda maske takmanın zorunlu olacağını belirtti.

Maske zorunluluğunun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından “Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbullular’ın bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur” açıklamasını yaptı. Ongun, cumartesi gününden itibaren 100 bin adet ücretsiz maske dağıtılacağını da açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından “Bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim” yazdı. Ankara’da da İstanbul gibi belediyenin yarın maske dağıtacağı öğrenildi ancak sayı belirtilmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.