Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, günde 10 bin maske üretip İstanbullular’a ücretsiz dağıtacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesiyle birlikte harekete geçti. Günde 10 binin üzerinde maske üretilecek ve İstanbullular’a ücretsiz dağıtılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü bünyesinde görev alan İSMEK eğitmenleri maske üretimine başladı. Üsküdar, Şişli ve Küçükçekmece’de bulunan İSMEK eğitim merkezlerindeki üç atölyede görevli eğitmenler, günde yaklaşık 10 bin maske üretecek.

Maske üretiminde çalışan öğretmenler, sağlık durumları, yaş kriterleri ve diğer risk faktörleri göz önünde bulundurularak görevlendirildi. Ayrıca, öğretmenlerin üretim yaptıkları alanlar sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı atölyelerde, gün aşırı dezenfeksiyon işlemi yapılıyor. Görevli öğretmenler ise mutlaka maske ve eldiven kullanarak çalışıyor.

İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü öğretmenlerince üretilen maskeler, İBB’nin ilgili birimlerine teslim edildikten sonra dezenfeksiyon işleminden geçiriliyor. Bu işlemin ardından maskeler, farklı noktalarda İstanbullular’a ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.