Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınının sosyal yaşama ve sosyolojiye etkileri – Prof. Dr. Rüstem Erkan: “Koronavirüs ile zengin olmanın bir anlamı kalmadı”

Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Rüstem Erkan, basit bir virüsün dünyadaki düzeni ve en güçlü ülkeleri çökerttiğini, kumdan kaleler gibi yıktığını söyledi. Üretimden kopan Avrupa ülkelerinin bir maske bile üretemeyecek kadar üretimden koptuklarını ve bunun acısını yaşadıklarını söyleyen Erkan, “Herkesin aynı gemide olduğu ortaya çıktı. Zengin de fakir de evine kapandı ve dışarı çıkmıyor. Zenginliğin virüs ile birlikte bir anlamı kalmadığı ortaya çıktı. Süreç devam edip uzarsa evde kalan insanları insanlıktan çıkarır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.