Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği anlaştı: Maske dağıtımı eczaneler üzerinden yapılacak

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı görüşmeler sonucunda ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi. Bakanlığın temin edeceği maskeler depolar tarafından eczanelere ulaştırılacak ve herkes eczanelerden maskeyi alabilecek.

20-65 yaş arasındakiler için maske zorunluluğu getirilmesinin ardından PTT üzerinden dağıtım yapılacağı duyurulmuş, daha sonra PTT’nin sitesi çökmüş, maske dağıtımı için e-Devlet’te yeni bir sayfa oluşturulmuştu. Ancak bugün İstanbul Eczacı Odası’nın duyurduğu üzere, maske dağıtımının eczaneler üzerinden gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Karara göre, Sağlık Bakanlığı’nın temin edeceği maskeler İstanbul Eczacılar Kooperatifi, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve buradan eczanelere dağıtılacak. Eczaneler bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunabilecek. Bunun sebebi ise bakanlık tarafından izlenebilmesi. 

10 gün için kişi başına beş adet maske verilecek ve herkes Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelere göstererek maske alabilecek. Uygulama, eczanelere maske ulaştığı anda başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.