Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ortaçağ’daki veba salgınları deneyiminden neler öğrenebiliriz? – Ahmet Deniz Altunbaş ile söyleşi

Yeni tip koronavirüs salgınının hepimizin yaşamını etkileyip değiştirmeye başladığı şu günlerde, tarihteki büyük salgınlardan, bu salgınları deneyimleyenlerin anlattıklarından çıkaracağımız dersler ve yararlanabileceğimiz bilgiler olmalı. Bu yayında Ortaçağ’daki veba salgınını, o döneme dair yine o dönemde yazılmış metinleri birincil kaynaklarından okuyan ve dilimize de kazandıran çevirmen Ahmet Deniz Altunbaş anlattı. Altunbaş’ın çevirdiği eserler arasında Haçlı Seferleri Tarihi, Timur’un Sarayında, Doğu Seyahatnamesi gibi kitaplar bulunuyor.

Ortaçağ metinlerinde tasvirine sık rastlanan, gagalı maskesiyle Doktor Veba… Altunbaş yayınımızda, bu gaganın içine havayı temizlemek için güzel kokulu otlar yerleştirildiğini anlattı.
Veba ölümle geldiği için, Ortaçağ’da insanlar arasında dolaşan bir iskelet olarak tasvir edilirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.