Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “S-400 ve tıbbi yardım ABD ile SWAP anlaşması getirir mi?”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogu YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, S-400 füzelerinin hizmete alınmasının ertelenmesi ve Kovid-19’la mücadele için tıbbi malzeme yardımı gibi adımlar, Türkiye’nin ABD ile döviz takası (SWAP) anlaşmasında kolaylık sağlar mı? sorusuna yanıt aradı.

ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Atlantic Council, 30 Nisan’da sadece ABD için değil, Türkiye’nin ekonomik durumu açısından da önemli olan bir video toplantı düzenledi. Toplantıya katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güvenlik ve Dış Politikalar Baş Danışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey‘in de olduğu toplantıyı “dikkat çekici” olarak niteleyen Yetkin, toplantıda Suriye ile ilgili konuların ön plana çıktığını yazdı.

“Toplantının bu minvalde giden akışı, Türkiye’nin SWAP anlaşması talebiyle ilgili sorulan bir soruyla değişti, Türkiye’nin S-400 füzelerini hizmete almayı ertelediğine ve Kovid-19 salgını nedeniyle ABD’ye gönderilen maske, önlük gibi tıbbi malzeme yardımlarına atfen, SWAP anlaşması talebinin ne durumda olduğuydu” diye yazan Yetkin, bu soruya Satterfield’ın verdiği cevabın “mali ve parasal koşullar sağlanmazsa, siyaseten ne yapılırsa yapılsın etkisi olmaz” anlamına geldiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.