Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın günlerinde siyaset – HDP Eş Genel Başkanı Buldan ile söyleşi: “Yardımların engellenmesi tutarsızlık ve ahlaksızlıktır”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın koronavirüs ile mücadelede süreci Bilim Kurulu’ndan ayrı, kendi bildiğini okuyarak yönettiğini ve ölüm rakamlarının açıklanandan fazla olduğunu düşündüklerini söyledi. Açıklanan destek paketlerinin yetersiz ve büyük sermayeye yarayan destekler olduğunu da söyleyen Buldan, CHP ve HDP’li belediyelerin yardımlarının ve kampanyalarının engellenmesini ise, “tutarsızlık ve ahlaksızlık” olarak değerlendirdi. Dünya koronavirüs ile mücadele ederken AKP’nin HDP ve Kürtler’le mücadele ettiğini de belirten Pervin Buldan, HDP ile toplum arasında mesafe konulmak ve HDP’nin kriminalize edilmek istendiğini söyledi.  

2021 yılında erken seçim olabileceğine işaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz daha önceki seçimlerde partileri desteklemedik, demokratik ittifakları destekledik. Yapılacak ittifaklar ve güç birlikleri şeffaf olmak zorundadır. Biz Millet İttifakı ya da başka bir ittifak olarak adlandırmıyoruz bunu, biz demokratik güçbirliğine destek verdiğimizi söylüyoruz. Bunun içerisine partiler girecekse ve partiler içerisinde bir ittifak gelişecekse bu ittifaklar kamuoyunun ve halkımızın gözü önünde şeffaf olmalıdır. HDP artık Türkiye’de bir kilit parti durumundadır. Olası bir seçimde Türkiye’de barış ve demokrasi isteyen demokrasi güçleri ile mutlaka ittifaklarımız olacaktır” dedi. 

AKP ve MHP’nin çıkardıkları infaz yasasında koronavirüs salgınını bahane ederek kendi yandaşlarını cezaevinden çıkardığını söyleyen Buldan, Abdullah Öcalan’ın 21 yıl aradan sonra ailesi ile koronavirüs salgını nedeniyle telefonla konuşmasının önemli olduğunu da dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.