Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizm diplomasisi: Türkiye ve Yunanistan’dan Ege turizmi için ortak tanıtım kampanyası

Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen 70 ülkeye Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla niyet mektupları yollayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunanistan ile birlikte Ege Denizi’ne yönelik “ortak bir tanıtım kampanyası” düzenlemek için adım attı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yakın gelecekte ve orta vadede insanların çok uzun mesafeli destinasyonları tercih etmeyeceklerinden hareketle, özellikle Avrupalı turistlerin bu süreçteki psikolojik etkiyle daha yakın destinasyonlara yöneleceklerinin belirtildiği görüşmede, Ege Denizi’nin güvenli bir destinasyon olarak öne çıkarılabileceği vurgulandı.

Görüşmede, iki ülkede de vaka sayılarının hızla azaldığının ve haziran ayı içinde kara, deniz ve hava hudut kapılarının açılabileceğinin altı çizildi. Bakanlar, Ege Denizi için ortak bir tanıtım kampanyası yapılabileceğini dile getirdi.

Bakan Ersoy Çekya ve Almanya büyükelçilerini kabul etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün, Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile buluştu. Büyükelçileri bakanlıktaki ofisinde kabul eden Ersoy, görüşmelerle ilgili olarak “Normalleşme sürecinde ülkelerimiz arasındaki turizme yönelik gelişmeleri ve bu alanda atacağımız adımları değerlendirdik” dedi.

Bakan Ersoy, geçen hafta da Almanya ve Romanya ile turizm konusunda temaslarda bulunmuştu. Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Thomas Bareiss ile yapılan görüşmede, Almanya’nın çok yakın bir tarihte her şeyi netleştireceği ve yurtdışı trafiğini başta AB ülkeleri olmak üzere yeniden başlatmak istediği vurgulanmıştı.

Romanya Ekonomi, Enerji, İş ve Çevre Bakanı Virgil Daniel Popescu ise  Avrupa Birliği’nin kararlarını ve Türkiye’nin sınır kapılarını açmasını beklediklerini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.