Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: General Hafter güçleri, Türkiye destekli güçlerin mevzilerine saldırmayı planlıyor

Libya’da Rusya destekli Halife Hafter’e bağlı hava kuvvetlerinin, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir güçle Türkiye destekli merkezi hükümet güçlerine saldıracağı açıklandı. Açıklama, merkezi hükümetin İçişleri Bakanı Fathi Bashagha’dan geldi. Saldırının gerçekleşmesi durumunda Libya’daki tansiyonun tekrar yükselmesi bekleniyor.

Bashagha’nin Bloomberg’e verdiği bilgilere göre, ayrıca, Rusya’nın Suriye’deki Hımeymim Hava Üssü’nden kalkan sekiz Rus savaş uçağı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter’e ulaştırıldı. Habere göre, Sovyet yapımı en az altı “MiG-29” ve iki “Su-24” savaş uçağının Hafter’in kontrolündeki bölgeye konuşlanması yaklaşmakta olan gerginliği doğrular nitelikte.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya destekli Hafter güçleri bir seneyi aşkın bir süredir Libya’yı ele geçirmek için savaşmaktaydı. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin OPEC üyesi devletin yanında saf tutması rüzgarı tersine çevirdi ve Hafter güçlerinin stratejik Vatiyye Askeri Üssü’nün hakimiyetini kaybederek Trablus’tan kısmi geri çekilmesini sağladı.

Habere göre, Hafter güçlerinin yaşadığı kayıplarda Türk SİHA’larının Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerine gerçekleştirdiği saldırılar etkili oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.