Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs önlemleri: Beş ilde daha maskesiz sokağa çıkılamayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı. Böylece Türkiye’de maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu illerin sayısı 42 oldu.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkati çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu yazan Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

Koca sabah saatlerinde de “Maskesiz? Görenler ne der?” diye tweet attı.

Türkiye’de maskesiz sokağa çıkılamayan iller şunlar:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa.

Türkiye’deki koronavirüse yakalananların sayısı 1 Haziran’dan itibaren başlayan “normalleşme” sürecinde yükselişe geçti. Günlük yeni vaka sayısı dün bir kez daha 1500’ün üzerinde tespit edildi.

Medyascope’un dün konuştuğu Adana, Bitlis, Şanlıurfa, Konya ve Diyarbakır tabip odaları da son haftalarda vaka sayılarında artış olduğunu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.