Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Haziran 2020) Greenpeace: “Termik santrallere arızalı oldukları dönemde bile 853 milyon TL teşvik ödendi”

Medyascope Gündem’de bu sabah Ufuk Çeri, Halkların Demokrasi Partisi’nin Edirne ve Hakkâri’den Ankara’ya dün başlattığı “Demokrasi Yürüyüşü”nde yaşananları aktardı. Greenpeace Akdeniz Bölge Yöneticisi Deniz Bayram, Tamer Durak’a salgın döneminde Türkiye’de çevre hareketindeki gelişmeleri ve Greenpeace’in termik santrallere verilen teşviklerle ilgili çalışmalarını anlattı. Bayram’ın aktardığı verilere göre çevre yatırımlarını gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yeniden faaliyete geçmesine izin verilen 11 termik santrale, 2018’de arızalanıp çalışmadıkları dönemde 334 milyon 959 bin lira, 2019’da arızalanıp çalışmadıkları dönemde 518 milyon 386 bin 758 lira teşvik verilmiş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.