Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli, FETÖ’ye yardımdan hüküm giyen Mümtaz’er Türköne’ye sahip çıktı: “Davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, gazeteci ve yazar Mümtaz’er Türköne’nin davasının “tekraren” ve “titizlikle” gözden geçirilmesi çağrısı yaptı. Bahçeli, “Adaletin tecellisini ümit ediyorum” diye yazdı.

Bahçeli, Türköne’nin ağabeyi Mustafa Türköne’nin 41. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir twitt dizisi yayınladı. Bahçeli, ilk tweet’inde Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından bu yana tanıdığını yazdı.

Bahçeli ikinci tweet’inde Türköne’nin “ülkücü davaya emek vermiş” biri olduğunu vurguladı.

Üçüncü tweet’te Bahçeli, Türköne’nin davasının “tekraren” ve “titizlikle” değerlendirilmesini istedi.

Bahçeli konuyla ilgili dördüncü ve son tweet’inde “Ahde vefa imandandır diyorum. Ve adaletin tecellisini ümit ediyorum” diye yazdı.

Eski Zaman gazetesii yazarlarından Mümtaz’er Türköne, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 5 Ağustos 2016’da tutuklandı. “terör örgütüne yardım” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla yargılanan Türköne, 6 Temmuz 2018’de 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Türköne, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından ise beraat etti. Anayasa Mahkemesi, Türköne için 10 Ocak 2020’de hak ihlali kararı verdi.

Ruşen Çakır, geçen yıl Medyascope için cezaevindeki Türköne ile röportaj yapmıştı. Türköne bu söyleşide “Umut fakirlerden çok mahpusların ekmeği, ülkem adına umutluyum” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.