Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Küni: “Koronavirüs nedeniyle hastanelerde yatacak yer kalmadı, 15 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli”

Medyascope‘tan Ferit Aslan‘ın konuğu olan Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Küni, tedbirlerin gevşetilmesi nedeniyle Cizre’de koronavirüs vaka sayasında ciddi bir artış yaşandığını belirterek, “Maalesef aldığımız bilgilere göre Şırnak merkez, Cizre ve Silopi’deki hastanelerde yer kalmadı. Bu durumun önüne geçilmesi için acilen vaka sayasının yüksek olduğu yerler karantinaya alınmalı ya da 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir” dedi.

“Bütün ilçeler risk altında”

Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Küni, 1 Haziran’dan sonra tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayılarında olağanüstü bir artış yaşandığını, daha önce toplam 88 vaka olduğunu ve bunlardan 75’nin iyileştiğini söyledi. Bayram alışverişi ile birlikte sokak ve caddelerin dolmasının vaka sayasını etkilediğini söyleyen Küni, “Vatandaş ve yetkilileri uyardım ama maalesef yeteri kadar tedbir alınmadı. Bakanlığın vaka haritasına göre Cizre’de sadece ilçeden geçen Dicle Nehri’nde vaka yok, diğer her mahalle ve sokağı risk altındadır” dedi.

Dr. Küni ayrıca Şırnak merkez, Silopi ve Cizre’de 150’şer yataklı üç hastane bulunduğunu ve bu hastanelerde vaka nedeniyle yatacak yer kalmadığı için bazı vatandaşların bölgenin diğer illerindeki hastanelere gidip tedavi gördüğünü söylüyor. Cizre’de esnafın kendi inisiyatifiyle bir hafta kepenk kapattığını ancak bu sürede bile yetkililerden bir açıklama gelmediğini söyleyen Küni, acilen 15 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini ekliyor.

Dr. Serdar Küni, Şırnak’ta yapılan test sayısının yetersiz olduğunu, testlerin sonuçlarının geç çıktığını, temaslı kişilere ise şu anda test yapılmadığını da belirterek, “Evlerde yapılan karantina uygulamaları da yeteri kadar denetlenmiyor. Bir an önce tedbirlerin artırılması gerekir. Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve maske, mesafe ve hijyene dikkat etmelerini istiyoruz” diye konuştu. Yetkililerden bilgi alamadıklarını, bilgi almayınca da bazı yanlış bilgilerin dolaştığını söyleyen Küni, “Eğer sıcak virüs üzerinde etkisi olsaydı Türkiye’nin en sıcak ilçesinde, 40-45 derece sıcaklık yaşanan Cizre’de virüs olmazdı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.