Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz ile söyleşi: “Şırnak’ta hastanelerde yer yok, il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları tek bir önlem almıyor”

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, 1 Haziran’dan sonraki dönemde vaka sayılarının katlanarak artığını belirterek “Maalesef 1 Haziran’da normalleşme dedikleri şey sermayeye normali sağlamak için yapılan bir şeydi. Son dönemde bilim kurullarının ikinci plana atıldığını ve bazı yerlerde il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararlar aldıklarını görüyoruz. Ama Şırnak’ta hastanelerde yatacak yer kalmamasına rağmen tedbir amaçlı tek bir karar alındığı yok” dedi.

“Meclis Türkiye tablosunu yansıtıyor”

Dr. İpekyüz, Meclis’teki koronavirüs tedbirleri ve vakalarını da şöyle değerlendirdi: “Meclis Türkiye tablosunu yansıtıyor. İdari ve hizmet veren yüzlerce çalışan var. Ne kadar önlem alırsanız alın yine de bu tür vakaların önüne geçilmiyor. Özelikle çay ve içecek servisleri yapan personelde vaka sayısında artış var. Eğer bizler milletin vekili isek ve millet ile bir araya geliyorsak bizde de virüs çıkması normaldir diye düşünüyorum.”

“Önce insan demek ve insana değer vermek gerekir”

1 Haziran’dan sonra bir rehavet ve rahatlık kampanyası ile her yerin açıldığını ve alınan önlemlerin yetersizliğinden vaka sayılarının arttığını belirten İpekyüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Filyasyon çalışması ve test yeteri kadar yapılamadı. Şırnak’ta bugün bir doktor ile konuştum, test yapacak test kiti yok. Kamu hastaneleri antikor testi yapmıyor. Doktorlar o kadar bunaldı ki artık istifa noktasına geldiler. Her şeyden önce şeffaf olmak gerekir ve önce insana değer vermek gerekir. Ekonomi dahil her şeyin telafisi var ama kaybedilen insanları geri getiremeyiz. Kürtçe seçim döneminde propaganda için çok konuşulur ve kullanılır ancak koronavirüs için Kürtçe tek bir anons ve afiş hazırlanmadı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.