Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelibolu’da orman yangını – Prof. Dr. Doğanay Tolunay ile söyleşi: “Yangın sezonundan önce hazırlık yapılmalı”

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 6 Temmuz günü orman yangını çıktı. Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki ormanlık alanda çıkan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındığını söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay yangını Medyascope’a değerlendirdi. Doğanay Tolunay, tarihi Gelibolu Yarımadası’nın 20-25 yıldır ağaçlandırıldığını ve doğal bir bitki örtüsüne sahip olmadığını söyledi. Tolunay, yangın sezonundan önce yangınlara hazırlık yapılması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.