Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Ve Doğu Cephesi: Ermenistan’a Azerbaycan uyarısı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaları ele aldı. Son çatışmaların nasıl başladığını aktaran Yetkin, Türkiye’nin Ermenistan’a verdiği desteği şöyle yorumladı: “Türkiye, Suriye, Libya, Irak ve Doğu Akdeniz’deki aktif askeri varlığına ek olarak, Ermenistan’ın Azerbaycan sınırındaki son saldırısı ve çatışmalar ardından Doğu cephesinde de diplomasinin yanı sıra askeri içerikli mesajlara başlamış oldu.”

“Şu aşamada Türkiye’nin çatışmalara aktif olarak katılması ihtimali gayet zayıf. Ancak Azerbaycan ile aradaki askeri işbirliği anlaşmaları uyarınca -belki Libya örneğindekine benzer şekilde- askeri danışman ve malzeme desteği söz konusu olabilir” diyen Yetkin, Türkiye-Rusya ilişkilerine dair şunları söyledi: “Buradaki bir ilginç durum da Rusya-Türkiye ilişkileri. Türkiye, Suriye’de Rusya ile işbirliği içinde olmasına, Astana Süreci’nde (İran’ın da varlığıyla) yer almasına karşın sık sık karşı karşıya geliyor. Libya’da tamamen karşı saflarda Erdoğan ve Putin. Ermenistan yönetiminin Rusya’dan tamamen habersiz ve bağımsız şekilde Azerbaycan’a saldırması da hayatın akışına aykırı bir durum. Ermenistan’ın en büyük destekçisi Rusya. Azerbaycan-Ermenistan ihtilafında Türkiye’nin tarafsız kalması düşünülemez. Öte yandan müdahale de Türkiye’yi Rusya ile bir strateji konusunda daha karşı karşıya getirecektir. Her halükârda Ermenistan’ın Azerbaycan sınırındaki hareketi, Türkiye’yi yeni bir diplomasi cephesi açmak zorunda bıraktı. Umalım gerilim azaltılabilsin ve Doğu Cephesi’nde ihtilaf aktif askeri boyuta sıçramasın.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.