Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Son üç haftada yedi kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, haziran ayında erkekler en az 27 kadını öldürdü. Platformun şiddetten ölen kadınlar için hazırladığı dijital anıt “Anıt Sayaç” verilerine göre, sadece temmuz ayında şimdiye kadar tespit edilen yedi kadın cinayeti var. 

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in cansız bedeni 21 Temmuz sabahı bulundu. Muğla’nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bir varilin içinde bulunan Gültekin’in katil zanlısının, genç kadının daha önce birlikte olduğu erkek Cemal Metin Avcı olduğu öğrenildi. Avcı, gözaltına alındıktan sonra “canavarca hisle ve eziyet çektirerek insan öldürme” suçundan tutuklandı. 

Olayın üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla kadınlar birçok yerde eylem yaptı. Gültekin’in cansız bedeninin bulunduğu günün akşamı İstanbul Beşiktaş’ta toplanan çok sayıda kadın, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep etti. Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin dün, Bitlis’in Hizan ilçesinde toprağa verildi. 

Pınar Gültekin memleketi Bitlis’in Hizan ilçesinde toprağa verildi.

Evli olduğu erkeğin kardeşinin tecavüzüne uğradı, evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ve altı çocuğuyla birlikte yaşayan Fatma Altınmakas, eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğradı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Fatma Altınmakas 12 Temmuz tarihinde Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek, kendisine tecavüz eden Sinan Altınmakas’tan şikayetçi oldu. Şikayetinde Sinan Altınmakas’ın kendisini eşi ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini beyan eden Altınmakas, “Ben Sinan Altınmakas isimli şahsın bana sürekli cinsel saldırıda bulunmasından kaynaklı ondan şikayetçiyim” dedi. 

Fatma Altınmakas

Şikayet üzerine gözaltına alınan Sinan Altınmakas aynı gün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın Sinan Altınmakas’ın serbest bırakılmasına itiraz etmesine rağmen Malazgirt Sulh Ceza Hâkimliği, “dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgâhı oluşu, delilleri karartma ihtimalinin olmaması” gerekçesiyle 14 Temmuz günü serbest bırakıldı. 

Aynı gün Fatma Altınmakas, eşi Kazım Altınmakas tarafından silahla öldürüldü. Kazım Altınmakas “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. 

Bahar Özcan eşi tarafından uykusunda öldürüldü

Ünal Özcan

İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan Ünal Özcan, sekiz yıldır evli olduğu Bahar Özcan’ı tartıştıktan sonra öldürdü. Bahar Özcan’ı 22 Temmuz günü uykusunda öldüren Ünal Özcan, Bahar Özcan’ın kız kardeşinin eşini arayıp durumu anlattı. Bu kişinin polisi araması üzerine olay yerine ulaşan sağlık ekibi Bahar Özcan’ın hayatını kaybettiğini teyit etti. Ünal Özcan ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Bahar Özcan

Üniversite öğrencisi olan sevgilisini öldürdü

Selim Ahmet Kemaloğlu

Muğla’da üniversite öğrencisi Zeynep Şenpınar, erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından 24 Mayıs günü bıçaklanarak öldürüldü. Bir tartışma sonrası Zeynep Şenpınar’ı öldüren Kemaloğlu’nun, vücudundaki bıçak yarası sebebiyle, kendisini de öldürmeye çalıştığı iddia edildi. Kemaloğlu, tedavisi sonrasında “beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek” suçundan tutuklandı. Müebbet hapsi istenen Kemaloğlu’nun ilk duruşması 8 Ekim’de görülecek. 

Zeynep Şenpınar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.