Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı’na aday oldu

CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultay’da CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koydu.

Toplantının başında Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını, “çocuk, kadın, kimlik ve hayat tarzı düşmanı” olarak niteleyen Cihaner, yolsuzluk, yoksulluk, beyin göçü ve yargı sistemindeki çöküşe dikkat çekti.

Cihaner yaptığı açıklamada, parti içi eleştirilerini sınırlı tutacağını belirtti. Salgın koşulları çerçevesinde gerçekleştirilecek olmasının, kurultayın demokratik koşullarda yapılmasının önündeki büyük bir engel olduğunu söyledi.

Cihaner adaylığını, “Bizler partimizin demokratik bir örgüt ve yönetim anlayışı ile çağdaş, sol siyasetle başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz. Bu ilkeleri, parti politikalarına dönüştürmeyi amaçlayanlardan birisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na aday oldum” sözleriyle açıkladı.

Cihaner, il ve ilçe kongrelerinde tek adaylı süreçler yaşandığını ve bunun parti içi antidemokratik mekanizmalar geliştirdiğini belirtti. Bir muhabirin “Kazanacağınızı düşünüyor musunuz?’’ sorusunu Cihaner, ‘’Kazanma azmimiz, isteğimiz, umudumuz, cesaretimiz olmasaydı zaten böyle bir yola çıkmazdık. Tabii ki kazanmayı düşünüyoruz’’ diyerek yanıtladı.

CHP Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz’da yapılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle dört ay önce ertelenen kurultay, Ankara’da Bilkent Odeon’da seyircisiz olarak yapılacak, sınırlı sayıda basın mensubu alınacak. Kurultaya 1356 delege katılacak.

Kurultayda 60 kişilik Parti Meclisi (PM), 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve sekiz kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) belirlenecek.

Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu, Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner yarışacak.

Aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler