Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Sözleşmesi forumu için Beşiktaş’ta toplanan altı kadın gözaltına alındı – Fulya Dağlı: “Cadı avı gibiydi”

Haber: Edanur Tanış, Cemre Su Arvas

İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşı çıkan kadın örgütleri 26 Temmuz Pazar günü, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan Abbasağa Parkı’nda bir araya gelerek forum düzenlemek istedi. Polis tarafından parka alınmayan kadınlar, forum düzenlemeleri için polis tarafından Barbaros Meydanı’na yönlendirildi.

Forum, Barbaros Meydanı’nda yapıldıktan sonra kadınlar dağıldı. Yaklaşık bir saat sonra ise foruma katılan kadınlardan altısı, oturdukları kafelerde ve evlerine dönmek için bindikleri vapurda tespit edilerek gözaltına alındı. Kadınların gözaltına alınma gerekçesi olarak ise 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası gösterildi.

Forum sonrası gözaltına alınan Kadın Savunması Ağı’ndan Avukat Fulya Dağlı, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı.

Dağlı ve beraberindeki arkadaşları, forumun ardından kadınların gözaltına alındıklarını öğreniyor. Onlara yardım etmek için organize olmaya çalıştıkları sırada, bu kez kendileri gözaltına alınıyor:

“Arkadaşlarımızın gözaltına alındıklarını duyduktan sonra avukat organizasyonu yapıp onların yanına gitmeyi planlıyorduk. Büyük bir polis ekibi, oturduğumuz mekana gelip kimlik sordu. Kimlikleri doğru düzgün çıkarmadan benim de dahil olduğum üç arkadaşı gözaltına almaya başladılar. Bu kabul edilemez. Eylem gerçekleşmiş, forum yapılmış, üzerinden bir saat geçmiş, cadı avı gibi tek tek insanları, arkadaşlarımızı gözaltına alan faşist bir yapıyla karşı karşıyayız”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.