Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan merkezli araştırma şirketi Kapa’dan Türkiye-Yunanistan ilişkileri üzerine kamuoyu araştırması: “Yunanistan’da gerginlik, Türkiye’de belirsizlik”

Yunanistan merkezli araştırma şirketi Kapa, Türkiye-Yunanistan ilişkileri üzerine geniş çaplı bir kamuoyu araştırması yürüttü. 27-30 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan’dan 806 ve Türkiye’den 1002 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, Kapa tarafından “Yunanistan’da gerginlik, Türkiye’de belirsizlik” başlığıyla paylaşıldı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye kamuoyunda Ayasofya‘nın camiye dönüştürülmesi konusunda bir fikir ayrılığı sözkonusu. Türkiye genelinin aksine, İstanbul halkı arasında Ayasofya’nın müze olarak korunmasının baskın fikir olarak öne çıkması dikkat çekiyor.

İki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili olarak ise Türkiye kamuoyunun üçte ikisi, Ege ve Güney Akdeniz’deki anlaşmazlıkları çözmek için diyaloğu tercih ediyor ve haklı buldukları talepler için dahi askeri tedbirlerin kullanılmasından yana değil.

Kapa’ya göre, Türkiye kamuoyunda öne çıkan düşünce, Yunanistan’a karşı herhangi bir saldırganlık duygusundan ziyade ülkenin geleceği ve gidişatı hakkında bir belirsizlik kaygısı.

Araştırmada dikkat çeken başka bir sonuca göre ise, Yunan kamuoyu, Atina’nın on yıllık ekonomik kriz dönemindeki Türkiye politikasını genel olarak “tehditkâr ve saldırgan” buluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.