Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harcama limitleri tartışmaları gölgesinde transfer: Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül ve Caner Erkin resmen Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, teknik direktörlüğe Erol Bulut’u getirdikten sonra ilk transferlerini açıkladı. Mert Hakan Yandaş ve Gökhan Gönül, bedelsiz olarak Fenerbahçe’ye katıldı. İki futbolcunun alacağı ücretler henüz açıklanmadı. Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen, harcama limitlerini kastederek “Bütün transferleri yapacağız, gerekirse bu düzenlemeyi deleceğiz” diye konuştu.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1291335736898314240

Sivasspor’dan ayrılıp Fenerbahçe’yle dört yıllık sözleşme imzalayan 25 yaşındaki Mert Hakan Yandaş şunları söyledi:

“Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Böyle karşılanmak beni çok mutlu etti. Anlatılmaz, tarifi çok zor duygular yaşıyorum. Fenerbahçe camiasına geldiğim için inanılmaz mutluyum. Çubuklu formayı giymek benim için çok büyük bir onur. Bu kulübe hizmet edecek olmak çok büyük bir ayrıcalık. Bu şansı veren herkese çok teşekkür ederim. Fenerbahçe’nin bir parçası olmak eşsiz bir duygu.”

Yandaş, Fenerbahçe’ye transferinde, kulübün sportif direktörü olması beklenen eski futbolcusu Emre Belözoğlu’nun pay sahibi olduğunu belirtti:

“Bana söz verip arkasında duran tek kulüp Fenerbahçe oldu. Başkanıma ve Emre ağabeye teşekkür ediyorum. Benimle ilgili düşünceleri beni çok mutlu etti. Emre ağabeyin benim hakkımda saha içi düşünceleri benim burayı tercih etmeme neden oldu.Hayatım boyunca verdiğim sözden dönmedim. Dürüstlüğe çok önem verdim. Transfer sürecimde verdiği sözleri tutan tek kulüp Fenerbahçe oldu.”

Mert Hakan Yandaş, 19 Ağustos 1994’te Bursa’nın Osmangazi ilçesinde dünyaya geldi. İlk profesyonel sözleşmesini Yeşil Bursa ile 2012/2013 sezonunda imzaladı. Daha sonrasında 1928 Bucaspor, Menemenspor ve Sivasspor formaları giydi.

2019-2020 sezonundaki 10 gol 5 asistlik katkısıyla yayıncı kuruluş Beinsports’un “Yılın En İyi 11′”ne seçildi.

Gökhan Gönül de geri döndü

Fenerbahçe, eski futbolcusu Gökhan Gönül ile anlaştığını da açıkladı.

Dokuz sene Fenerbahçe forması giyip takım kaptanlığına kadar yükseldikten sonra eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile anlaşmazlığı yüzünden sözleşme uzatmayan Gökhan Gönül ardından Beşiktaş’a imza atmıştı. Beşiktaş’ta dört yılda iki şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’nde son 16 başarısı yaşayan Gönül, transferiyle ilgili şunları söyledi:

“Kariyerim boyunca birçok röportaj verdim ama hiç bu kadar heyecanlandığım, mutlu olduğum bir gün hatırlamıyorum. İmza töreninde de inşallah birçok şey konuşmak isterim. Burada kısa bir şey söylemek istiyorum. Önce, bana bu formayı giymeyi nasip eden Allah’a, başta Başkan Ali Koç’a, yönetim kuruluna ve Emre Belözoğlu’na teşekkür ederim.”

Caner Erkin de yeniden Fenerbahçe’de 

Transfere hızlı başlayan Fenerbahçe aynı gün içinde üçüncü transferini açıkladı. Mert Hakan Yandaş ve Gökhan Gönül transferlerini açıklayan Fenerbahçe, Caner Erkin’le de anlaştığını duyurdu. 

Caner Erkin dört sene önce Fenerbahçe’den İnter’e gitmişti. İnter’de bir ay kaldıktan sonra Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ta dört sezon geçiren Caner Erkin bu dört sene içersinde iki kez Süper Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi son 16’ya kalma başarısı elde etmişti. 

Caner Erkin transferinin ardından şöyle konuştu:

“Fenerbahçe’ye gelmeyi çok istiyordum. Beni ne kadar istediklerini, bana ne kadar değer verdiklerini gösterdikleri için Emre ağabey ve Başkanımız Ali Koç’a teşekkür ediyorum. Bu değere en iyi şekilde karşılık vereceğim. Çok heyecanlıyım. Camiama, en sevdiğim yere, çocukluk aşkıma geri döndüm. Futbolu Fenerbahçe’de bırakmak istiyorum. Eski Caner’i daha da hırslı göreceksiniz. Çok büyük bir camiayız. Biz Fenerbahçeyiz.”

Fenerbahçe’nin transferleri, harcama limitleri tartışmasının gölgesinde yapılıyor. Haber Global televizyonuna konuşan Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen “Taraftarlarımız merak etmesin, biz bütün transferleri yapacağız. Gerekirse bu düzenlemeyi deleceğiz. Bunu yasal olmayan şekillerde değil, hukuka uygun yapacağız. Kimse de sesini çıkartamayacak” dedi.

Harcama limitleri TFF tarafından 4 Ağustos’ta açıklandı ve resmi web sitesinde yayımlandı. Son şampiyon Medipol Başakşehir önümüzdeki sezon 170 milyon 654 bin 928 TL harcayabilecek. Bu miktar Galatasaray için 493 milyon 398 bin 642 TL. Beşiktaş’ın 298 milyon 99 bin 722 TL limiti bulunurken, Fenerbahçe’nin de 177 milyon 573 bin 89 TL harcama limiti olacak.

Harcama limiti en az olan kulüp Kayserispor oldu. Sarı-kırmızılı ekip, sapma payıyla birlikte 68 milyon 86 bin 401 TL harcayabilecek.

Süper Lig’in yeni ekipleri Hatayspor, Erzurumspor ve Fatih Karagümrük’ün harcama limiti ise 105 milyon 971 bin 153 TL olarak belirlendi.

Fenerbahçe Kulübü, bu limitlerin açıklanmasının ardından sert bir açıklama yayımlamış ve “Kulübümüz ve camiamız, içinde bulunduğumuz transfer döneminde bu kabul edilemez saçmalığa karşı her türlü hak arayış mücadelesini sonuna kadar verecektir” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.