Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı genelge yayımladı: 81 ilde koronavirüs denetimleri devam edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valisinine genelge gönderildi. Genelgede, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin denetlenmesine devam edileceği belirtildi. 

Genelgede, vaka sayılarının artışına dikkat çekilerek, “Hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı” denildi.

Genelge özetle şöyle: “Tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından ‘Sağlık için, hepimiz için’ sloganıyla 11 Ağustos Salı günü yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimlerin gerçekleştirilecek” denildi.

İçişleri Bakanlığı denetimlerin, “konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber, internet kafe, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, piknik alanları, lunapark ve bilumum yaşam alanlarını” kapsayacak şekilde planlanacağını da belirtti.

Genelgenin tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.