Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğu Akdeniz’de kriz: İsrail’den Yunanistan’a destek

İsrail, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizde Atina yönetimine destek verdiğini duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada “İsrail, Doğu Akdeniz’de yükselen gerilimi yakından takip ediyor. İsrail Yunanistan’a, deniz alanları ve münhasır ekonomik bölgesini sınırlandırma hakkı konusunda tam destek ve dayanışmasını ifade eder” denildi.

Türkiye, sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Doğu Akdeniz’de 10 Ağustos’ta NAVTEX ilan etti. Hemen ardından aynı bölgede Yunanistan da NAVTEX ilan etme kararı aldı. Atina yönetimi ayrıca, Türkiye’nin Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi’nin acilen toplanmasını talep etti.

NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Türkiye’nin son NAVTEX ilanı, Yunanistan ve Mısır’ın deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması imzalaması üzerine yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.