Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Türkiye’nin meselesi Muharrem İnce mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayımlanan yazısında Muharrem İnce isminin son günlerde sıkça gündeme gelişini yorumladı: “’Muharrem İnce, Nagehan Alçı’ya konuştu’ başlığında olaydan koptum ben. Çünkü o haber hükümet yanlısı sitelerden ‘son dakika’ diye ekranıma düşmeye başladığında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Liranın değerinin düşmesinin önemi yok, çok başarılıyız’ mealinde konuştuğu ‘Sor Kurtul’ programında söylediklerini okuyordum. Muhalefetin ‘Damat olmasa bir gün orada kalır mıydı? Neden ortada görülmüyor?’ soruları üzerine gereken soruların sorulmayacağından emin olarak atmıştı kendini o ekrana.”

Yetkin, “Neleri sormamız istenmiyor?” başlığı altında şunları yazdı: “Tutup Irak’ta ‘PKK’lı Cemil Bayık yerine iki Iraklı subayı mı öldürdü SİHA’larımız? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Bağdat ziyaretini bu yüzden mi iptal etti?’ diye sormamız istenmiyor örneğin. Beştepe’ye gizlice İnce değil de hangi CHP’linin gittiği çok daha önemli çünkü. CHP’nin bitmek bilmez hizip kavgaları dizisinin Muharrem İnce – Tuncay Özkan bölümünü izlemek çok önemli, ama Suriye ve Libya cephelerinden sonra Doğu Akdeniz’de ‘Mavi Vatan’, Azerbaycan’da Kafkas cephesi açma hazırlığımız o kadar önemli değil. Özellikle de orduyu bu kadar cephede aynı anda teyakkuzda tutmanın sadece güvenlik ve diplomasiye getirdiği riskler bakımından değil, ekonomiye getirdiği yükler bakımından da sorgulamamız kesinlikle caiz değil.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.