Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile hekimleri hem hasta hem mağdur: “Hastalıkla savaşırken maaş kesintisi yaşamak çok üzücü”

Koronavirüsle mücadelede ön cephede savaşan aile hekimlerinin yorgunluğu da mağduriyeti de sürüyor. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana aile hekimlerinin maaşları, virüse yakalanmaları nedeniyle çıktıkları izinlerde dahi kesiliyor. 

Aile hekimi Dr. Ercan Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda koronavirüse yakalandığı ve izne çıktığı için maaşının kesildiğini belirtti. Erdoğan, “Bugün hastalığımın ikinci günü. Halsizliğim iki katına çıktı, eklem ve kas ağrılarım başladı. Ayak parmaklarıma kadar her yerim sızlıyor şu an. Kollarım ve parmaklarım sancılanıyor. Bu ağrılar yüzünden gece uyuyamadım. Eşim yedi aylık gebe, onun da semptomları başladı. 22 günlük karantinanın da ikinci günü. Benim yerime tüm hastalarıma bakacak ve tüm işlemlerimi yapacak bir hekim bulamazsam bu ay sadece sekiz günlük maaş alacağım söylendi. Hastalıkla savaşırken maaş kesintisi yaşamak gerçekten çok üzücü” dedi.

https://twitter.com/DrErcanErdogan/status/1294839477601533954

21 Nisan’da Medyascope’tan Fırat Fıstık’a konuşan aile hekimi Dr. Emrah Kırımlı ise salgın sürecinde maaşlarında kesintiler olduğunu belirtip “Aile hekimlerine baştan beri izin yok, zaten orada da maaş kesilir. İzne gittiğiniz zaman başkası sizin yerinize geçmek zorunda. Virüse yakalanan aile hekimlerinin işe gitmediği oranda maaşlarının kesildiği doğru” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.