Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barolarda ilk bölünme: İstanbul 2 No’lu Barosu için müracaat yapıldı

AKP ve MHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBBM) teklif ettiği ve 11 Temmuz’da kabul edilerek yasalaşan “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında, ikinci bir baronun açılması için ilk müracaat yapılan il, İstanbul oldu. Elektronik imza üzerinden yürüyen süreçte iki bin imza toplandığı takdirde İstanbul’un ikinci barosu açılacak.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre çoklu baro sisteminin ilk sonucu olacak olan baronun toplantısına, kurucu üyelerden Şengül Karslı, Necati Ceylan, Niyazi Paksoy ve Cavit Tatlı‘nın dışında birçok avukat da katıldı.

2 No’lu Baro’nun açılması için iki bin imza gerekiyor

Toplantıda avukat Şengül Karslı, Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) başvuru yaptıklarını ve imzaları Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP) üzerinden bugünden itibaren toplamaya başladıklarını söyledi.

Kurucu üyelerden avukat Niyazi Aksoy, iki bin imzaya ulaştıktan sonra TBB’den alacakları yetki ile genel kurula gideceklerini, baronun isminin ise “2 Nolu Baro” olmasının planlandığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.