Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Trump’ın pohpohlaması ve Erdoğan’ın endişesi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump‘ın katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı övmesini yorumladı. Yetkin, “Bu pohpohlama, yeni taleplerde bulunacağının işareti mi?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Bunun bir pohpohlama, zemin hazırlama olduğunu göremeyecek kadar ideolojik olarak körelmiş ya da çıkar telaşı içinde zihinleri. Erdoğan’ın başka endişesi var oysa ya da endişeleri. Trump aradığı zaman Erdoğan ne almak için ne verecek? Vermeden almak Allah’a mahsus denmez mi? Erdoğan’ın bir endişesi ABD’nin Rus S-400 füzeleri nedeniyle ABD’nin ambargo uygulaması örneğin. Ambargo uygulanmamış halde, ABD Başkanı Türk Cumhurbaşkanını pohpohlarken ekonominin hali ortada. Trump’ın Erdoğan’ı pohpohlaması doları düşürdü mü diye baktım, düşürmemiş. Zaten o halde ki yandaş takım, 7.39’dan 7.29’a düşse ‘işte başardık’ yüzsüzlüğüne kalkışacak. Hükümet 1 doları 7 liranın altında tutmak için kamu bankaları üzerinden 60 milyar dolar harcadıktan sonra artık ipin ucunu kaçırınca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, güvenli bir ekrana çıkıp ‘çokomel-etipuf’ diye şakaya vurup aslında bunun bir önlemi olmadığını söyleyiverdi. O zaman devletin kasasından o kadar para neden buharlaştırıldı? Normal bir demokraside bu suç sayılabilirdi, en azından koltuk giderdi ama Türkiye’de bunu sormak suç. Muhalefetin Erdoğan’a ‘Damadın olmasa tutar mıydın?’ diye sorması da suç.”

Murat Yetkin‘in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.