Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı: Inter-Sevilla

UEFA Avrupa Ligi finalinde bugün (21 Ağustos) İtalyan ekibi Inter ile İspanya temsilcisi Sevilla karşılaşacak. Almanya’nın Köln şehrindeki RheinEnergie Stadyumu’nda oynanacak maç, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Sezona Şampiyonlar Ligi F grubunda başlayan Inter, grubu üçüncü tamamlamasından sonra UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna direkt dahil oldu. Son 32 turunda, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets’i 2-0 ve 2-1’lik skorlar ile eleyen Inter, son 16 turunda İspanya temsilcisi Getafe ile eşleşti. Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını, UEFA’nın turnuva formatında değişikliğe gitmesine neden oldu. Tek maç eleme usulü ve seyircisiz bir şekilde devam edecek olan turnuvada, kalan maçlar ağustos ayına ertelendi. Getafe’yi Lukaku ve Eriksen’in golleri 2-0 geçen Inter adını çeyrek finale yazdırdı. İtalyan ekibinin çeyrek finaldeki rakibi Almanya’nın güçlü takımlarından Bayern Leverkusen’di. Leverkusen’i 2-1’lik skor ile geçen Inter, yarı finalde Ukrayna temsilci Shakhtar Donetsk ile final mücadelesi verdi. Arjantinli forveti Lautaro Martinez’in yıldızlaştığı maçta, Inter, 5-0’lık farklı galibiyet ile adını finale yazdırdı.

Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi’ne A grubunda başladı ve 15 puan toplayarak grubunu lider olarak bitirdi. Son 32 turunda Romanya temsilci CFR Cluj ile eşleşen Sevilla, Romanya’daki ilk maçtan 1-1’lik beraberlikle dönmesine karşın ikinci maçta aldığı 0-0’lık sonuçla deplasman golü kuralının avantajıyla adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turunda İtalya’nın güçlü takımlarından Roma ile eşleşen Endülüs ekibi, Sergio Reguilon ve Youssef En-Nesyri ‘nin golleri ile maçı 2-0 kazanıp adını çeyrek finale yazdırdı. Sevilla’nın çeyrek finaldeki rakibi İngiltere’nin bu sezonki flaş takımı Wolverhampton’dı. Maçı Ocampos’un 88. dakikada kaydettiği gol ile 1-0 kazanan Sevilla, yarı finalde yine bir İngiliz temsilcisi olan Manchester United ile karşılaştı. Otoriteler favori olarak United’ı görse de, Sevilla, Suso ve Luuk de Jong’un golleri ile maçı 2-1 kazandı ve bu sonuçla adını finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi kupasını beş kez müzesine götüren Sevilla, bugüne kadar bu kupayı en fazla kazanan takım konumunda. Oynadığı bütün Avrupa Ligi finallerinden galip ayrılma başarısı gösteren İspanyol ekibi 2006, 2007, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında kupayı müzesine götürme başarısı göstermişti. 

UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce dört kez finale çıkan Inter’in ise üç kupası bulunuyor. 1991, 1994 ve 1998 yıllarında şampiyonluğa ulaşan İtalyan temsilcisi, 1997’de ise kupayı Alman ekibi Schalke 04’e kaptırmıştı.

Sevilla’da hafif sakatlığı bulunan Lucas Ocampos’un mücadelede süre alıp almayacağına Teknik Direktör Julen Lopetegui karar verecek. Inter’de ise sakatlıkları bulunan Matias Vecino ve Alexis Sanchez’in final maçında oynayamayacakları açıklandı.

Sevilla Teknik Direktörü Julen Lopetegui, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında “Inter olağanüstü oyunculara ve çok deneyimli bir teknik direktöre sahip. Bunlar göz önüne alındığında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için kurulan bir takım. Her açıdan sınırlamızı zorlamamız ve onlarla mücadele etmek için oyunun her alanında büyük bir performans göstermemiz gerekecek” dedi.

Inter Teknik Direktörü Antonio Conte ise kupayı İtalya’ya getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: “Kupayı kazanma arzusuyla oynamalıyız. Kupayı kazanıp İtalya’ya geri getirmeliyiz. Daha iyi bir takım olduğumuz göstermeliyiz. Eğer daha iyi olan taraf biz olursak kupayı kazanacağız. Eğer kaybedersek de rakibimizi alkışlayacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.