Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya ile söyleşi: “Diyarbakır’da doktorlar hastanelerde yer sıkıntısından hasta seçmek zorunda kalıyor”

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs hasta sayısının hızla arttığını, hastanelerde yer kalmadığını ve doktorların yatacak hastaları seçmek durumunda kaldığını söyledi. Bakanlığın açıkladığı veriler ile sahadaki verilerin örtüşmediğini de belirten Dr. Yerlikaya, “Bakanlığın verilerinin neredeyse yarısı Diyarbakır’dan çıkan rakamlardır. Diyarbakır’da şu anda hastanelerde 150’ye yakını yoğun bakımdaki 700 hasta sadece hastanelerde tedavi görmektedir” dedi.

Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı’nın haftalık yayımladığı koronavirüs raporundaki verilere göre ülke genelinde vaka sayısı, entübe, yoğun bakım ve yaşamını yitiren hasta sayısının bir önceki haftaya göre arttığını ve iyileşen hasta sayınının azaldığını söyledi. Bakanlığın her akşam açıkladığı rakamların sahada bulunan hekimlerin verdiği rakamlar ile örtüşmediğini belirten Yerlikaya, “Bakanlığın vaka sayasını 1200-1300 olarak açıkladığı gün Diyarbakır Tabip Odası sadece Diyarbakır’da 601 kişinin testinin pozitif çıktığını açıkladı. Şeffaf olunup gerçekler açıklanırsa, toplumun refleks ve davranış biçimi belki ona göre gelişecektir” diye konuştu.

Dr. Yerlikaya, grip mevsiminin yaklaştığını ve grip aşısının yeteri kadar üretilmemesi halinde maske krizi gibi bir kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.