Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

94. Gazi Koşusu koronavirüs salgını gölgesinde koşulacak

Veliefendi Hipodromu’nda 30 Ağustos Pazar günü 17.15’te başlayacak olan 94. Gazi Koşusu için hazırlıklar devam ediyor. Dünya çapında yaşanan koronavirüs salgını sonrasında, Türkiye Jokey Kulübü (TJK), koronavirüs önlemleri kapsamında Gazi Koşusu’nda hipodroma seyirci alınmayacağını açıkladı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen, Türk at yarışının derbisi olarak görülen (G1) Gazi Koşusu bu sene 94. kez koşulacak. 

Gazi Koşusu için 3 yaşında 15 İngiliz safkanı yarışacak. 

TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, 1927 senesinden bu yana kesintisiz bir şekilde düzenlenen Gazi Koşusu’nun bu sene, dünya çapında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ilk kez seyircisiz bir şekilde yapılacağını açıkladı. Anadolu Ajansı’na konuşan Özbelge, “94’üncüsünü koşacağımız Gazi Koşusu, Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri. Tayların doğmasından itibaren herkesin tek hedefi vardır; Gazi Koşusu’nu koşup kazanabilmek” dedi.

Ödül törenleriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Özbelge, “Sağlık Bakanlığı’nın verdiği protokol var. Pandemi sürecinde bu protokole harfiyen uyuyoruz. Gazi Koşusu gününde de uyacağız. Sadece Gazi Koşusu için bir ödül töreni yapacağız. Sosyal mesafeyi koruyarak, maskelerimizi takarak; nasıl ki Başakşehir şampiyonluk kupasını aldı, Bayern Münih Şampiyonlar Ligi’nde kupasını aldı, onlardan daha dikkatli bu organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Özbelge’nin verdiği bilgiye göre, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında padok bölümünde oluşturulan sosyal mesafe çemberinde sadece üç kişi yer alabilecek.

Son beş yılın şampiyonu Ahmet Çelik oldukça iddialı

Ahmet Çelik

Gazi Koşusu’nu son beş yıldır üst üste kazanan jokey Ahmet Çelik, 94. Gazi Koşusu’nda yine iddialı. “Call to Victory” adlı atıyla 94. Gazi Koşusu’nu kazanmaya çalışacak olan Çelik, “Gazi Koşusu’nun heyecanı bambaşka. Şu anda heyecanla bekliyoruz. Bu sene 15 kayıtlı at var. Geçen senelere nazaran daha az atla yarış olacak. Daha önce plase atlara binmiştim, bu sene favori atla yarışacağım” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.