Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Louise’in gemisi: Akdeniz’de faşizm karşıtı mücadele – Prof. Ayşen Uysal ile söyleşi

Louise, ya da tam adıyla Louise Michel tarihi bir kişilik. 1871’deki Paris Komünü’nün en aktif üyelerinden, anarşist, feminist ve sosyalist. Adı ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy‘nin finansmanı ile satın alınan ve halen Akdeniz’de seyretmekte olan bir mülteci arama kurtarma gemisine verildi. Siyasetbilim profesörü Ayşen Uysal, bu yayında, geminin kaptanı Alman deniz biyoloğu Pia Klemp ve mürettebatının kendi deyişleri ile “faşizme karşı” verdikleri mücadeleyi, Louise Michel’in kişiliği ve eylemleriyle karşılaştırarak yorumluyor. Prof. Ayşen Uysal, Louise Michel’in biyografisini konu alan bir romanı da Türkçe’ye kazandırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler