Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Lionel Messi, Manchester City ile 623 milyon sterlin karşılığında beş senelik anlaşmaya vardı

Uzun süredir top koşturduğu Barcelona kulübünden ayrılacağı konuşulan Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi’nin, İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City ile anlaşma aşamasında olduğu iddia edildi.

Şampiyonlar Ligi’nde 14 Ağustos’ta oynanan çeyrek final maçında, Barcelona, Bayern Münih’ten 8-2’lik tarihi bir fark yemişti. Messi’nin bu maçın etkisi ve yönetimle anlaşamaması sonucunda takımdan ayrılmaya karar verdiği öne sürülmüştü. Barcelona’nın yeni teknik direktörü Ronald Koeman’ın, yaptıkları görüşmede “Artık eski ayrıcalıkların yok” demesi Messi için bardağı taşıran son damla oldu. 

Barcelona’nın antremanlarına katılmadı

Messi’nin ayrılacağı konuşulurken, takımla sezon başı sağlık testlerine ve antrenmanlara katılmayan Arjantinli oyuncuya destek eski takım arkadaşı Carles Puyol’dan geldi. Katalan ekibinin unutulmaz kaptanlarından Puyol’un Messi’yi destekleyen mesajlar taşıyan tweet’inde “Saygı ve takdir Leo. Tüm desteğime sahipsin arkadaşım” yazıyordu.  

Jorge Messi Barselona’ya geldi 

Messi’nin menajerliğini de yapan babası Jorge Messi, bugün Barcelona yönetimiyle görüşmek için şehre geldi. Görüşmeden önce taksiden inerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan baba Messi, ‘’Leo, Barcelona’da kalacak mı?” sorusuna ‘’Bilmiyorum’’ diyerek yanıt verdi. “Durumu nasıl görüyorsunuz’’ sorusunu “Zor” diye yanıtlayan Jorge Messi, “Pep ile konuştunuz mu? Size Barcelona’da kalmanın daha iyi olacağını söyledi mi?” sorusuna ise “Hayır” karşılığını verdi. Messi, “Leo’nun Barça’daki geleceğini nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine ise “Zor. Çok zor” diye konuştu.  

https://twitter.com/mcfc__latino/status/1301088547051429888?s=12

Bütün bunlar yaşanırken Daily Record gazetesi, Manchester City’nin Messi ile 623 milyon sterlin veya aynı değerde City Football Group hissesi karşılığında beş senelik anlaşmaya vardığını iddia etti. Aynı iddiaya göre Messi, sözkonusu beş yılın üçünü Manchester City’de, son iki yılını ise yine City Football Group’un sahibi olduğu ABD ekibi New York City’de geçirecek. Öte yandan, benzer bir iddia BBC Sport’ta da yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.