Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uzaktan eğitim başladı: “Ders kitaplarında yazanlar televizyon derslerinde verilenlerle örtüşmüyor”

Haber: Cemre Su Arvas & Sema Kızılarslan

Kamera: Aydın Ulu

18 milyona yakın öğrenci için 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı EBA TV üzerinden 31 Ağustos Pazartesi günü başladı. 

Uzaktan eğitim kapsamında televizyon üzerinden gün içinde ders anlatımı yapılıyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Canlı Ders Uygulaması üzerinden ise öğretmenler ders işliyor.

Yedi yaşındaki Burak Mıhçı, ikinci sınıf öğrencisi. Annesi Türkan Mıhçı, huzurevinde aşçı yardımcısı olarak çalışıyor. Babası Ali Mıhçı ise inşaat işçisi. Burak, gün içinde evde yalnız kalıyor ve bilgisayarı olmadığı için dersleri televizyon üzerinden takip etmeye çalışıyor.

Burak, uzaktan eğitim sürecinde yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlatıyor: “Kitaplarda televizyonda çıkanlar yazmıyor.” 

Annesi Türkan Mıhçı ise “Bu okullarda kaç tane öğrenci var biliyorlar. Öğretmenler de biliyor velilerin durumunu, çocukların durumunu… Kimin evinde bilgisayar var, kimin evinde yok, bunu da biliyorlar. Bunlara el atması lazım aslında Milli Eğitim’in ama ilgilenmiyorlar” diyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mart ayından beri süren uzaktan eğitim sürecinde imkanları kısıtlı öğrenciler için açılışını dün yaptığı destek noktalarını Twitter üzerinden duyurdu:

“Uzaktan eğitime evlerinden katılamayan öğrencilerimizin EBA’dan faydalanmalarını sağlamak için okul ve kurumlarımızda bugün 1420 EBA Destek Noktası’nın açılışını yaptık. Hedefimiz, hijyen şartlarını sağlayacağımız binlerce EBA Destek Noktası’yla çocuklarımızı buluşturmak.”

Röportajımızın tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.