Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs 2020’de internete damgasını vurdu: Google’da yılın en çok aratılan kelimesi “EBA”, Twitter’da en çok takipçi kazanan profil Fahrettin Koca

Sosyal medya platformları ve arama motorları, 2020 yılının sonuna yaklaşılırken yılın “en”lerini açıklamaya başladı. Koronavirüs, 2020 yılında Google’da yapılan aramalara damgasını vururken sosyal medya platformu Twitter’da bu etkiyi görmek mümkün .

Google’da en çok aratılan tarif “ekmek”, en çok aratılan kelime “EBA” 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli arama motoru Google’ın 2020 yılının en çok aratılan kelimeler listelerine bakıldığında koronavirüs salgınının etkisi açıkça görülüyor. Mart ayında dünyayı etkisi altına alan salgınla birlikte Türkiye’de de yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimin başlaması, Google’ın Türkiye’deki genel arama kategorisinde “EBA” (Eğitim Bilişim Ağı) kelimesini en üst sıraya taşıdı. EBA’nın ardından ikinci sıraya “Dolar kaç TL” araması yerleşti. Google’da yılın arama trendlerinde “corona virüsü” üçüncü sırada yer aldı. 

Koronavirüs salgınıyla birlikte çevrimiçi toplantılara geçilmesi “Zoom” uygulamasını da Google aramalarında beşinci sıraya yerleştirdi.

Mart ayında evlerimize kapanmamız, bu süreçte evde farklı yemek tariflerini denememizi beraberinde getirdi. Bu kapsamda Google’da en çok aranan tariflerin başında da “ekmek” tarifi geldi.

2020 yılında yitirdiklerimiz: Kobe Bryant, Pınar Gültekin 

2020 yılında hayatını kaybedenler arasında Google’da en çok aranan kişi, 26 Ocak’ta geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden efsanevi basketbolcu Kobe Bryant oldu. İkinci sırada ise ayrıldığı erkek Cemal Metin Avcı tarafından temmuz ayında katledilen Pınar Gültekin yer aldı. 

  1. Sadakatsiz
  2. Mucize Doktor
  3. Masumlar Apartmanı
  4. Sen Çal Kapımı
  5. Alev Alev
  1. Fahrettin Koca
  2. Berat Albayrak
  3. Ebru Şallı
  4. Ellen Page
  5. Alaattin Çakıcı
  1. Kobe Bryant
  2. Pınar Gültekin
  3. Nur Yerlitaş
  4. Aytaç Yalman
  5. Aleyna Çakır
  1. HES kodu nasıl alınır
  2. Zoom programı nasıl kurulur
  3. 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır
  4. Uzaktan eğitim nasıl oluyor
  5. Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir
  1. Ekmek
  2. Pide
  3. Aşure
  4. Çökertme kebabı
  5. Ramazan pidesi

Twitter’ın enlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca var

Tıpkı Google gibi sosyal medya devi Twitter da 2020 yılının “enlerini” açıkladı. Twitter’ın da 2020 gündemi, koronavirüs salgını ve 30 Ekim’de İzmir’de yaşanan deprem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dört milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan sosyal medya kullanıcısı olurken Koca aynı zamanda, sitedeki diyaloglarda en çok adı geçen isim de oldu. Bakan Koca’nın 16 Mart’ta paylaştığı ve oyuncu Taner Ölmez’in yer aldığı kamu spotu ise ise en çok retweet edilen tweet oldu.

  • En çok tweet atılan hashtagler
  1. #survivor2020
  2. #deprem
  3. #cembar
  4. #yeniprofilresmi
  5. #evdekal
  • En çok takipçi kazanan profili
  1. @drfahrettinkoca 
  2. @RTErdogan
  3. @haluklevent 
  4. @ziyaselcuk
  5. @suleymansoylu

  • En çok konuşulan spor takımları
  1. Beşiktaş
  2. Galatasaray
  3. Barcelona
  4. Fenerbahçe
  5. Juventus
  • En çok konuşulan sporcular
  1. Kobe Bryant
  2. Arda Turan
  3. Cedi Osman
  4. Radamel Falcao
  5. Fernando Muslera

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.