Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lionel Messi gönülsüz de olsa Barcelona’da kaldı: “Mutlu değildim ve ayrılmak istedim ancak hiçbir şekilde buna izin verilmedi”

Dünya futbolunun süper yıldızı Lionel Messi, Barcelona’da kalacağını açıkladı. 33 yaşındaki Messi, bugün (4 Eylül) geleceği hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Birçok konuya açıklık getiren Arjantinli yıldız “Mutlu değildim ve ayrılmak istedim. Buna rağmen hiçbir şekilde ayrılmama izin verilmedi ve yasal bir anlaşmazlığa düşmemek için kulüpte kalmaya karar verdim. Bartomeu liderliğindeki kulübün yönetimi tam bir felaket’’ dedi 

Ayrılık zamanın geldiğini düşündüm”

Barcelona Başkanı Josep Bartomeu’ya ayrılmak istediğini söyledikten sonra çok düşündüğünü belirten Messi,  “Kariyerimi her zaman burada bitirmeyi istesem de tüm yıl kulübe ve başkana takımdan ayrılmak istediğimi söyledim ve ayrılık zamanın geldiğini düşündüm” diye konuştu.  

“Sevdiğim bir kulübe, Barça’ya, bunu asla yapamam

Ayrılmama nedeni olarak sözleşmesindeki 700 milyon euro serbest kalma bedelini gösteren Messi,  “Burada kalacağım çünkü başkan ayrılmamın tek yolunun bonservisime 700 milyon euro verilmesinden geçtiğini söyledi. Ama bu imkânsız bir şey. Bir diğer yol ise olayı mahkemeye taşımaktı. Ama sevdiğim bir kulübe, Barça’ya, bunu asla yapamam” dedi.

“Bartomeu sözünü tutmadı”

Messi, Barcelona Başkanı Bartomeu’nun kendisine  “Gitmek istiyorsan git” dediğini söyleyerek, Bartomeu için  “Bartomeu sezon sonunda geleceğim ile ilgili istediğim kararı verebileceğimi söyledi. ‘Gitmek istiyorsan git, kalmak istiyorsan kal’ dedi ancak karar günü geldiğinde bana verdiği sözleri tutmadı” diye konuştu.

“Ayrılma kararı aldığımı eşime ve çocuklarıma söylediğimde evde kıyamet koptu” 

Ayrılma kararını ailesiyle ilk paylaştığında neler yaşadığını da Arjantinli yıldız şöyle anlattı: “Ayrılma kararı aldığımı eşime ve çocuklarıma söylediğimde evde kıyamet koptu, bütün ailem ağlamaya başladı. Çocuklarım ne okul değiştirmek ne de Barselona şehrinden ayrılmak istedi. Oğlum, ailem herkes burada büyüdü ve buralı oldu. Barça bana, ben Barça’ya her şeyimi verdim. Ama ayrılmayı istememde yanlış bir şey yoktu. Benim ihtiyacım vardı, kulübün ihtiyacı vardı ve bu karar herkes için doğru olandı.” 

“Daha fazlasını ve en üst düzeyde rekabeti istiyorum. Kupalar kazanmak, Şampiyonlar Ligi’nde rekabet edebilmek…”

Şampiyonlar Ligi’nde son üç senedir Barcelona’nın trajik bir şekilde elenmesiyle ilgili Messi, “Daha fazlasını ve en üst düzeyde rekabeti istiyorum. Kupalar kazanmak, Şampiyonlar Ligi’nde rekabet edebilmek… Bir turnuvayı kazanırsınız veya kaybedersiniz ama ne olursa olsun, bu kupada rekabet etmeyi başarmalısınız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.