Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni genelge: “Karantina kurallarına uymayanlar devlet yurtlarına yerleştirilecek”

Koronavirüs vakalarının Türkiye’de tekrar artmaya başlamasıyla beraber İçişleri Bakanlığı yeni tedbirler almaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle beraber, karantina kurallarına uymayarak evinden çıkan vatandaşlar karantina sürelerini yurt ve pansiyonlarda tamamlayacak.

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelgede, karantina kurallarına uymayan vatandaşlar için Türk Ceza Kanunu’nun 195’nci maddesi kapsamında cezai işlem başlatılacağını da belirtti. 

Genelgede ayrıca, mevsimlik tarım işçilerinin barındığı alanlar ve inşaat şantiyeleri gibi yerlerde koronavirüs tanısı olan ya da temaslısı olan kişilerin izolasyona alınmasında, bu yerlerin geçici nitelikte olması ve izolasyon koşullarını sağlama imkanı bulunmaması nedeniyle çeşitli güçlüklerle karşı karşıya kalındığına işaret edildi.

İllerde yapılan denetimlere rağmen hakkında izolasyon kararı verilen bazı kişilerin, tedbirlere aykırı davranarak ikametlerini terk ettiği, halk sağlığını riske atarak hastalığın başka kişilere bulaşmasına sebebiyet verdiğinin belirtildiği genelgede, bu kişilerin, valiliklerce tahsis edilen yurtlarda konaklamasına karar verildi. 

Valiler tarafından gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da personel görevlendirilmesi yapılarak, bu yurt veya pansiyonlara personel takviyesi yapılacak. Karantinadaki vatandaşların ve çalışanların ihtiyaçları AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacak. Yurtlar ve ponsiyonlar 24 saat hizmet verecek, ziyaretçi kabul edilmeyecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.