Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ve ülkedeki İnsan Hakları Bakanlığı’ndan ırkçılığa uğradığını söyleyen Neymar’a destek

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Brezilya İnsan Hakları Bakanlığı, pazar günü (13 Eylül) Fransa Ligue 1’de oynanan Paris Saint Germain (PSG) – Marsilya karşılaşmasında ırkçılığa maruz kaldığını öne süren Brezilya Milli Takımı’nın yıldızı Neymar’a destek verdi. Bakanlıktan yapılan destek açıklaması, Bolsonaro’nun, Neymar’ın ırkçı saldırıya uğradığını açıkladığı tweetini kendi hesabından paylaşmasından sonra geldi.

Fransa Ligue 1’de pazar günü oynanan Paris Saint Germain (PSG) – Marsilya karşılaşmasına sahada oynanan futboldan çok maç sonunda çıkan kavga ve ırkçılık tartışmaları damga vurdu. PSG’nin Brezilyalı yıldızı Neymar, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marsilyalı futbolcu Alvaro Gonzalez’in mücadele sırasında kendisine “maymun” dediğini öne sürerek “O ırkçı pisliğin suratına vurmadığım için pişmanım. VAR’a bakıp benim hareketimi yakalamak çok kolay. Peki o ırkçı herifin bana ‘maymun’ demesi… Oyundan atılan ben oldum. Ya onlar?” dedi.

Marsilyalı futbolcu Gonzalez ise Twitter’da siyah takım arkadaşlarıyla birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaşarak “Futbolda ırkçılığın yeri yok. Benim ve takım arkadaşlarımın temiz bir kariyeri var” diye yazdı.

İkili arasındaki ırkçılık tartışmaları sürerken Brezilya İnsan Hakları Bakanlığı, yaptığı bir açıklamayla vatandaşları Neymar’ın arkasında olduklarını söyledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Sporda su yüzüne çıkan bir başka ırkçılık vakası karşısında oyuncu Neymar Jr. ile dayanışma içindeyiz. Irkçılık bir suçtur” denildi.

Açıklama, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Neymar’ın Twitter üzerinden paylaştığı açıklamasını retweet’lemesinden sonra geldi.

Pazar günü oynanan ve konuk ekip Marsilya’nın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanan mücadelenin uzatma dakikalarında PSG’li Lyvin Kurzawa ve Marsilyalı Jordan Amavi’nin tartışmasıyla başlayan olaylarda toplam beş kırmızı kart çıkmış ve PSG maçı sekiz, Marsilya ise dokuz kişi tamamlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.