Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’nın yeni başbakanı Yoshihide Suga oldu

Japonya’da Liberal Demokrat Parti’nin de lideri olan Başbakan Şinzo Abe’nin sağlık sorunları nedeniyle ağustos ayında görevini bırakmasının ardından yeni başbakan, partinin kabine sekreterliğini yapan 71 yaşındaki Yoshihide Suga oldu.

Japonya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde (Şuugin) yapılan oylamada 462 oydan 314’ünü alan Suga, uzun bir süredir Abe’nin sağ kolu olarak biliniyordu. 

Başbakan seçildikten sonra yaptığı konuşmada Abe’nin politikalarını izleyeceğini belirten Suga, Eylül 2021’de yapılacak genel seçimlere kadar görevinin başında kalacak. Suga’nın bugün (16 Eylül) kabinesini tanıtması bekleniyor. 

İlk olarak 2006 yılında Liberal Demokrat Parti adayı olarak başbakan seçilen Şinzo Abe, 2007 yılında ülseratif kolit (kalın bağırsak iltihabı) hastalığı yüzünden görevini bırakmış, 2012 yılında tekrar başbakan olarak görev yapmaya başlamıştı. Abe, ağustos ayında aynı hastalık nedeniyle görevini bir kez daha bırakacağını açıklamasından kısa bir süre önce ülke tarihinde en uzun süre başbakanlık yapan siyasetçi olmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.