Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya kıyılarına vuran 200 balinayı kurtarma çalışmaları devam ediyor

Avustralya kıyılarına vuran 200 balinayı kurtarmak için çalışan ekipler, önceki gün balinalardan 90 tanesinin öldüğünü açıkladı. Ölü balina sayısının artmaması için kurtarma çalışmaları hızlandırıldı.

Derleyen: Zelal Direkçi

Kurtarma ekipleri, şimdiye kadar 25 balinanın kurtarılarak denize bırakıldığını açıklarken 90 balinanın ise kurtarılamadığını ve öldüğünü bildirdi. Bilim insanları, uzun yüzgeçli iki pilot balinanın da Avustralya’nın güneydoğusunda bulunan Tazmanya’da kıyıya vurduğunu söyledi.

Avustralya hükümetine bağlı çalışan deniz biyoloğu Kris Carlyon, hayatta kalan balinaları kurtarmanın en az birkaç gün sürecek zorlu bir iş olduğunu belirtti. Ayrıca, daha fazla balinayı kurtarabilmek için, en sağlıklı ve en erişilebilir olan balinalara öncelik verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kurtarma çalışmalarına gönüllüler ve yerel balık çiftliği işçileri de dahil yaklaşık 60 kişi katıldı. 

Yetkililer, balinaların toplu halde karaya vurmasının sık görülen bir durum olduğunu fakat 10 yıldan uzun süredir bu kadar çok balinanın karaya vurmadığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.