Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bekir Ağırdır ile yeni kitabı üzerine söyleşi: “‘Türkiye toplumu demokrasi ve değişim istemiyor’ söylemi palavra”

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile eylül ayı sonunda çıkan yeni kitabı ‘’Hikâyesini Arayan Gelecek’’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Ağırdır, günümüzün küresel ve ulusal sorunlarını ele aldığı ve bu sorunların nasıl çözülebileceğine dair önerilerde bulunduğu kitabı hakkında sorularımızı cevapladı. 

“Geleceğe dair tüm hikâyeler distopik”

‘’Yerkürenin, gündelik hayatın ve insan hareketlerinin ritmi değişti. Değişen ritimler yeni çözümler ve modeller gerektiyor ve bunlar ‘Her şeyi biz biliriz ve yaparız’ diyen yaşlılar tarafından değil, bu ritmin içine doğan yeni nesil tarafından oluşturulacak’’ diyen Bekir Ağırdır, ‘’Geleceğe dair tüm hikâyeler distopik’’ yorumunda bulundu.

“Türkiye denildiğinde akla gelen tüm kelimeler negatif’’

Vatandaşlara “Türkiye denince aklınıza ne geliyor?’’ sorusunu yönelten Ağırdır, ‘’Sorumuza karşılık olarak en sık verilen 10 cevabın tamamı negatif: Adaletsizlik, şiddet, yoksulluk, cehalet vesaire’’ dedi.     

“Türkiye toplumu demokrasi ve değişim istemiyor’ söylemi palavra’’ 

“Türkiye’nin eğitimli kesimlerinin ezberlerinden biri, toplumun değişim ve demokrasi istemediğidir. Tüm araştırmalarımız gösteriyor ki bunların hepsi palavra’’ tespitinde bulunan Ağırdır, “Değişim istemeyen bir toplumun son 40 yılda 30 milyonunun hiç bilmediği bir yere göç etmesinin başka ne sebebi olabilir ki?” diye sordu.  

“Türkiye’deki siyasi partileri hiçbirisinin beslenme damarları açık değil’’

Türkiye’deki siyasi partilerin hiçbirisinin beslenme damarlarının açık olmadığını ve bu sebeple sokaktaki gerçek hayatın dertlerinden haberdar olmadıklarını belirten Ağırdır, “Hiç şüpheniz olmasın, biz ne kadar gazete okuyarak toplumdan ve sorunlarından haberdar oluyorsak bugün Türkiye’nin tüm siyasi partilerinin genel başkanları ve heyetleri de o kadar haberdar oluyor’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.