Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, kendisi ve partisini hedef gösteren ASAM hakkında suç duyurusunda bulundu: “Savaşları durdurmak için sorumluluk almaktan geri durmayacağım”

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin yayımladıkları bir bildiride kendisini hedef alan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin, bazı gazetelerde ilan olarak da yer alan bir bildiri yayımladı ve bildiride “Ermenistan Birleşmiş Milletler’in de ilan ettiği üzere işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çıkmalıdır. Ermenistan saldırgan tutumuna son vermelidir” çağrısı yaptı. Bildiride Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve partinin Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan de hedef alındı ve “HDP’li Garo Paylan’ın Azerbaycan ve Türkiye’yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan’a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM’yi, bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz” denildi.

Bunun üzerine Garo Paylan bildiriyi yayımlayanlar hakkında, kendisini ve partisini hedef gösterdikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

“Savaşın kazananı barışın kaybedeni yoktur. Bazı odakların beni susturmak için harekete geçtiğini görüyorum. Bu açıklamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Buna rağmen savaşları durdurmak için sorumluluk almaktan geri durmayacağım. Başıma gelebilecek her türlü saldırıdan, iktidar kadar, geçmiş nefret saldırılarında da sorumluluğu bulunan ASAM ve türevi organizasyonlar sorumludur” diyen Paylan’ın hedef gösterilmesi sosyal medyada da tepki topladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı #GaroPaylanYalnızDeğildir etiketiyle Paylan’a destek verdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.