Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Akredite cemaatler kavgası ve dökülen kirli çamaşırlar

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, cemaatlerin kavgasını ele aldı.

“Cübbeli’nin mensubu olduğu İsmailağa Cemaati de Nakşiliğin Hâlidî kolundan. Cemaat önderi Mahmut Ustaosmanoğlu, o zamana dek bünyesinde bulunduğu (yine Hâlidî kolundan) İskenderpaşa Cemaatinden, İskenderpaşa’nın kurucusu Mehmed Zahit Kotku’nun 1980’de ölümünden sonra kopmuş. İskenderpaşa Cemaati, Kotku tarafından 1958’de kurulmuş. 1950’lerin sonu ve 1960’ların başında İslamcı örgütlenmelerin yeniden yapılanış ve şehirlerde yayılma konusunda aldığı mesafenin, Türkiye’deki NATO ve ABD faaliyetiyle paralel seyri konusunda yakında yayınlanacak Meraklısı İçin Darbeler Kitabı’nda ayrıntılar bulacaksınız; böyle bir paralellik mevcut. GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Edizer skandalının patlaması, cemaatler arası kavga ile gayrı resmi olarak ‘akredite’ olan ve akreditasyondan çıkarılacak cemaat ve tarikatlar arasındaki savaş ya da çekişmeye dair ipuçları verdi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA), malum Fethullahçı sızma gerekçesiyle 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ardından lağvedilmişti. Yönetici olarak Edizer’in söyledikleri katıksız kadın düşmanlığı, laiklik ve Cumhuriyet düşmanlığını açığa çıkarıyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.